Helalder - Helal belgelendirme, denetim ve ilmi konulardaki çalışmalarını takip eden, yönlendiren, yol gösteren kurullar oluşturmuştur. Bu amaçla oluşturulan kurullardan ikincisi de Gıda Güvenliği ve Kozmetik teknik konularında yetkili Teknik Konular Yürütme Kuruludur. Bu kurul HelalDER tarafından yapılacak tüm çalışmalarda, helalder yönetimi, denetçileri, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları ve yetkilendirilmiş denetçilerin bilgi alacakları, haretket tarzını belirleyecek temel düsturları danışacak ve çoğu zaman da onay alacakları kuruldur. Teknik Konular Yürütme Kurulu, konusunda seçkin, gıda güvenliği konuların da derinlemesine ve ilmi bilgiye ve tecrübeye sahip kişilerden oluşur.
Teknik Konular Yürütme Kurulu görevlerini yerine getiriken kendilerinin teknik konulardaki derin ve uzun yıllara dayanan bilgi ve tecrübelerini kullanırlar, ancak sadece bununla sınırlı kalmazlar. HelalDER, teknik konularda hem tüm tarafların katılımını sağlamak hemde kollektif bir bilgi tabanı oluşturmak amacı ile Teknik Konular Danışma Kurulunu oluşturmuştur. Yürütme Kurulu ve Dernek Yönetimi Danışma kurulu üyeleri ile de en etkin işbirliği içerisinde çalışır ve onların bilgi birikimlerinden görüşlerinden yaralanır.
Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA
Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı, Et Bilimi ve Teknolojisi
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi
Türkçe, İngilizce
E-Mail : karakayam@helalder.org.tr
Prof. Dr. M. Fatih ERTUGAY
Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı
Erzican Üniversitesi Müh.Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Türkçe, İngilizce